Ediciones Ámbar
 

NOTICIAS

 
Tot oblidant Bruni
Tot oblidant Bruni

Publicado en AVUI 5/12/08

Justibe Lévy, filla del filòsof Bernard-Henri Lévy, està una mica farta de l'interès morbós que aixeca la seva segona novel'la, Y la vida sigue -que tot i ser escrita fa cinc anys, ara es publica a Espanya-, però la veritat és que resulta gairabé impossibl parlar de la qualitat literària del seu text, molt lloat per la crítica i èxit de vendes a Frnaça, deslligant-lo de l'argument. Perquè Justine relta en primera persona, i amb molts pseudònims, com Carla Bruni va deixar el seu sogre, Jean-Paul Enthoven, per embolicar-se amb el seu marit, Raphael, amb qui acabaria tenint un fill, Aurélien.

De fet, la intromissió de la model, a qui l'autora descriu com una "dona pètria" amb "somriure Terminator i rostre conservat en formol", és un fet més del procés d'autodestrucció en què cau la protagonista en veure com perd el seu primer amor i s'ha d'enfrontar a la greu malaltia de la mare, a la mort de l'àvia, a un avortament...

És un gran vòmit emocional que expressa l'arribada a la maduresa d'una noia rica i bihèmia francesa, filla de la generació del 68. Amb una mare model bellíssima que la va deixar als quatre anys i un pare que la duia a les millors escoles, li feia llegir tres llibres a la setmana i li insuflava aires d'independència, Justine es va enganxar a un amor juvenil. El llibre descriu la decepció d'un matrimoni que la va dur a enganxar-se a les amfetamines i a passar mesos en un centre de desintoxicació, per finalment, adonar-se que no podia insistir a seguir estimant algú que encara era un nen.

Una de les coses que feia el nen era negar-li qie estigués interessat en la seva madastra, que li havia dit que ella als homes "els castrava". Mentrestant veia com Bruni"es feia la iteressant i la innocents, a la platja, a la taula...La veia insinuant-se, lligant amb tots els homes dels voltants. La veia guapa i perillosa.[...]Em sembla bella i biònica. Tenia mirada d'assassina". Diu que el seu marit buscava estar a l'altura del seu pare, "i gairabé aconsegueix matar-lo per complaure una bruixa que no suportava que pare i fill s'estimessin tant". Curiosament, Jen-Paul Enthoven acaba de treure un llibre en què no ha pogut evitar parlar de la Bruni. Però Justine no vol titulars de l'estil "Carla Bruni em va robar el marit", perquè diu que sense ella no hauria tingut l'oportunitat de conèixer el seu marit actual, l'actor Patrick Mille, amb qui té una filla i de qui està novament embarassada. "En el fons, li estic agraïa", assegura. I insisteix que per construir el personatge ha barrejat imaginació i trets de diferentes dones i que en la seva pròxima novel'la no hi haurà ni l'ombra de la model.

Imprimir notícia
 
Ficha del libro

Y la vida sigue. Cuando la otra se lo lleva todo
Justine Lévy

Categoría: Narrativa
Número de páginas: 192
PVP: 14.00 €

 
Ediciones ÁmbarEditorial AmbarEditorial Ambar
© Ediciones Ámbar, S.L., 2017. Todos los derechos reservados   |  Nota Legal   |  Mapa de la Web   |  Contactar website: dommia
Diseño Web
Dommia Soluciones Internet
c/ Lepant, 326, Entlo. 1, Desp. 2
08025 - Barcelona
Tel. 902 024 678 | +34 936 241 455
Portfolio visible en: www.dommia.es